Gebruikte grondstoffen in snijplanken

De grondstoffen welke gebruikt worden in snijplanken zijn vaak niet te achterhalen. Zeker bij goedkope Chinese snijplanken is dit het geval. Er kan zomaar gebruik zijn gemaakt van knalharde kleurstoffen welke niet getest zijn of voedselwaardig gecertificeerd. Ook als het gerecycled materiaal betreft weet je niet waar het vandaan komt of uit bestaat. Denk maar aan speelgoed uit China dat gevaarlijke stoffen bevat voor kinderen.

Voedselwaardig gecertificeerde grondstoffen

De grondstoffen van onze snijplanken zijn allemaal voedselwaardig gecertificeerd. Hierdoor weten wij precies waar onze snijplanken uit bestaan en zijn ze veilig om te gebruiken. Al onze snijplanken kunnen worden voorzien van een conformiteitsverklaring en productspecificaties.

Begin tot einde van de keten is inzichtelijk

Onze grondstoffen worden van begin tot einde in de keten bijgehouden, hier hebben wij certificaten voor. Daarom weten wij precies waar de grondstoffen vandaan komen welke gebruikt zijn in onze snijplanken. Zeker voor bedrijven die zich bezighouden met hun ecologische voetafdruk is dit belangrijk.