Vragen?

Heeft u vragen over de slijpservice? Vul het onderstaande formulier in en we nemen contact met u op.

Een scherp mes is het halve werk

Messen laten slijpen

Messen laten slijpen is van groot belang wanneer je werkt in een professionele keuken. Je moet dit altijd tijdig laten doen en je moet zorgen dat dit op een kundige wijze gebeurt. Elk mes heeft een eigen functie en moet aan de hand van die functie de juiste scherpte en vorm krijgen. Dit moet ook na het slijpen in orde blijven zodat het mes lange tijd bruikbaar blijft. In dat opzicht is het dus ook aan te raden om met de professionals van snijplank.nl te werken. Dit geeft de zekerheid dat het slijpen op de juiste wijze gebeurt.

Een mes opnieuw scherp krijgen

Messen laten slijpen is de beste manier om te zorgen dat al het snijgerei optimaal te gebruiken blijft. Werken met messen die bot zijn is niet gemakkelijk. Het kost dan veel meer kracht om het vlees te snijden. Als dit al lukt. Het kan allemaal gevaren met zich meebrengen, zoals het risico op snijwonden door bijvoorbeeld uitschieten. Ook is het veel minder goed mogelijk om de ingrediënten op de juiste wijze te bereiden. Dit betekent dus dat het slijpen een essentiële stap is. Dit moet met enige regelmaat gebeuren, maar dan wel door een professional met kennis van zaken.

 

Maak direct een afspraak

  • Hidden
  • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.

 

Messen slijpen

Een bot mes is gevaarlijk

Zoals eerder aangegeven is er een groot gevaar dat een bot mes met zich meebrengt. Wie niet goed oplet met een bot mes kan zich lelijk snijden. Dit is direct ook het grote probleem. De ingrediënten zijn niet goed meer te snijden ermee, maar de vingers en handen zijn er nog gemakkelijk mee te blesseren. Dit is natuurlijk geen fijne gedachte. Het kan zelfs voor werkuitval in de keuken zorgen omdat de kok niet in staat is zijn of haar handen te gebruiken. In dat opzicht vervult de messen laten slijpen ook een belangrijke rol voor de professionaliteit.

Toepassen op alle messen

Messen laten slijpen kan altijd en is mogelijk voor elk type mes. Dit is goed om te weten, want in een professionele keuken flink wat messen te vinden. Die elk zo op hun eigen manier geslepen moeten worden. Daar weten wij bij snijplank.nl wel raad mee. Of het nu gaat om een broodmes of een vleesmes, de juiste manier van slijpen is altijd goed te verzorgen. Ook wanneer daar bijvoorbeeld een speciale behandeling voor nodig is, zoals in het geval van een kartelmes. Daarbij zorgen we altijd voor minimaal verlies bij het slijpen van het mes. Zo blijft deze het sterkst.

Snijden als op de eerste dag

Messen laten slijpen is een manier om ze weer te kunnen laten snijden als op de eerste dag van gebruik, toen ze net uit de verpakking kwamen. Je zou kunnen stellen dat de messen na behandeling weer zo scherp zijn als toen ze uit de fabriek kwamen. Dat is bovendien niet het enige. Bij het slijpen hoort ook het polijsten. Daar kan het mes weer mooi glimmend van worden. Zo ziet het gebruik ervan er ook gewoon weer professioneel uit. De juiste behandeling om het mes optimaal te houden is bij ons in goede handen.

Messen door ons laten slijpen?

Ben je er al van overtuigd dat je messen laten slijpen door snijplank.nl een goed idee is? Dan is het slim om nu direct contact met ons op te nemen. Dan kan je snel een afspraak maken zodat we de messen voor je kunnen slijpen. Zoals gezegd geldt dit voor alle soorten messen die je in jouw keuken gebruikt, ongeacht het specialisme dat hiervoor nodig is. Dat hebben wij altijd in huis. Op die manier is er dus altijd weer voor lange tijd gebruik van te maken. Laat ons dit direct verzorgen.