Laat regelmatig uw snijplank vlakken, ons vlakwerk is vakwerk.

Een nieuwe plank in een handomdraai

Snijplanken vlakken is geen onbelangrijke zaak. Wanneer u uw kostbare snijplank, van welk materiaal dan ook, intensief gebruikt, veroorzaakt u hoe dan ook krassen. In deze krassen kunnen zich ongewenste bacteriën verzamelen. In onze mobiele werkplaats kunt u niet alleen uw dure messen laten slijpen, maar ook uw snijplanken laten bijwerken. Voor een scherpe prijs kunnen wij uw snijplanken vlakken. Dit houdt in dat we de snijplank volledig vlak en krasvrij maken, zodat ze weer aan de Europese HACCP-normen voldoen.

Snijplanken vlakken: hygiënisch en wettelijk verplicht

Bij de verwerking van vis is de snijplank een onmisbare hulpmiddel. Om verontreiniging van de producten te voorkomen. dient de snijplank altijd direct na gebruik grondig gereinigd te worden. Als dit achterwege gelaten wordt, kunnen de gevolgen uiteraard zeer onprettig zijn. Jaarlijks worden in Nederland vele duizenden mensen ziek als gevolg van het eten van verontreinigd voedsel. Nu is dat natuurlijk niet alleen te wijten aan een niet propere snijplank. Het is een van de vele stations die een visproduct passeert gedurende zijn reis van vangst naar de consument. Indien ieder station de nood- zakelijke aandacht krijgt, wordt voorkomen dat er verontreinigingen optreden.

Vlakken

Hoe vaker een snijplank wordt gebruikt. hoe moeilijker het wordt om de plank optimaal te reinigen. Dit wordt veroorzaakt door de diepe groeven die het vele snijden tot gevolg heelt. Een aanvankelijk frisse plank krijgt na verloop van tijd vaak een bruinige gloed. Dit ziet er niet alleen onsmakelijk uit. Goed beschouwd, is het dat ook.

Mobiel vlakken

Sinds enige tijd rijdt er een mobiele werkplaats door het land waarin oude, vieze en beschadigde Snijplanken gevlakt kunnen worden. Het geregeld vlakken van snijplanken is uit hygiënisch en bedrijfseconomisch oogpunt een verstandige zaak.

Maak een afspraak

Vlakken op onze werkplaats

Klaar terwijl u wacht.

U kunt ook afspraak maken om met uw planken langs te komen, dan vlakken wij het voor u snel in onze werkplaats.

Maak een afspraak

Maak direct een afspraak

  • Hidden
  • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.

De Snijplank knapt snijplanken op

Richard beschikt over een vrachtwagen. die voorzien is van alle benodigde apparatuur om een plank op maat te maken of te vlakken. Het grote voordeel van deze mobiele werkplaats is dat er op locatie planken verwerkt kunnen worden. Dit is echter alleen mogelijk als het bezochte bedrijf over krachtstroom beschikt. Behalve visverwerkende industrieën en groothandels kan de vlakservice worden ingezet bij visdetailhandelsbedrijven, restaurants en grootkeukens van ziekenhuizen en instellingen.

Verschillende kleuren

Groothandel De Snijplank levert planken in verschillende kleuren. Zeker in bedrijven waar er veel verschillende producten gesneden moeten worden, is dit geen overbodige luxe. Een voorbeeld uit de vleessector illustreert dit duidelijk. Hier is het uit den boze dat een plakje worst op dezelfde plank gesneden wordt, als waar net een rauwe kip op gevierendeeld is. Een gele plank voor kip en een roodbruine plank voor vlees voorkomt verwisseling van werkbladen en verkleint de kans op een salmonella-infectie. Voor de visindustrie zijn ook voldoende situaties te bedenken waar kruisbesmetting als gevolg van het gebruiken van eenzelfde snijplank zou kunnen optreden.